Mensen die migraine hebben letten vaak beter op hun voeding, dan mensen zonder migraine.
Vandaag gaan we ons met een belangrijk onderdeel daarvan bezig houden, suikers.
Kan het gebruik van suiker mijn migraine of hoofdpijn beinvloeden?
Bij gezonde mensen is de bloedsuikerspiegel vaak in het normale bereik, bij overmatig suiker gebruik komt er naar een bepaalte tijd een reactie van de alvleesklier. Dit betekend dat bij de opnamen van suiker er te veel insuline geproduceerd wordt.
Hierdoor ontstaat een verlaagde tolerantie voor suikerrijke producten en het lichaam gaat te heftig reageren waardoor te vaak hoge pieken en diepe dalen in de bloedsuikerspiegel ontstaan. Als een te lage bloedsuikerspiegel langer tijd aanhoudt, dan wordt dit vaak niet meer gemerkt.
De tekenen van een te lage bloedsuikerspiegel zijn:
- Trillen
- Koud zweet
- Hoofdpijn
- Vermoeidheid
- Onrust
- Angst
- Agressie
- Misselijk
Het orgaan wat op de ondersuiker reageert zijn de hersenen. Bij de werking van de hersenen wordt veel suiker verbruikt, als er niet voldoende suiker aanwezig is in de hersenen, dan treden bovenstaande reacties op. Al voordat deze reacties optreden worden de hersenen actiever, omdat hetz ich met dit probleem bezig houdt. Mensen met migraine krijgen hierdoor een migraine aanval, dit is alleen maar een korte uitleg van het hele proces wat er in uw lichaam gebeurd.
Wilt u meer weten over dit thema, vraag dan kostenloos ons informatiepakket aan.
Wat kunnen migrainepatiënten doen?
Er zijn migrainepatiënten dit zelf aan een samenhang hebben gemerkt met migraine en suiker. Ook zijn er migrainepatiënten die niet gelijk een aanval krijgen naar her gebruik van suiker, maar ook deze patiënten moeten op het volgende letten:
- Zoete smaak in eten en drinken vermijden
- Zoetstof in elke vorm vermijden, ook stevia
- Regelmatig eten over de hele dag, het beste is elke 2 uur
- 1 stuk fruit per dag
De zoete smaak vermijden betekend niet alle suikers compleet weglaten, in de meeste producten die in de supermarkt te vinden zijn, zit suiker in verwerkt. Zorg er wel voor dat suiker niet een hoofdbestandeel is en dat er geen zoete smaak aan de voeding zit, het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte producten te eten.
U mag natuurlijk een keer zondigen en geniet hier dan ook van, wel is het belangrijk dat dit niet dagelijks gebeurt of een gewoonte wordt.